Veel geld winnen met FreeCell spelen

Nederland ontdekt nieuwe inkomstenbron: geld verdienen met FreeCell

door Gerben van Hulshoff
28 maart 2022

UTRECHT - FreeCell, wie speelt het nooit? Voor menig kantoormedewerker is het een geliefd tijdverdrijf, en ook steeds meer jongeren ontdekken het. Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat het inmiddels ook mogelijk is om geld te verdienen met het eenvoudige kaartspelletje. De te winnen geldbedragen kunnen hierbij oplopen tot boven de 1000 euro.

Voor veel mensen is het spelen van FreeCell een dagelijkse bezigheid. Het beroemde spel is op vrijwel elke computer te vinden, en talloze kantooruren worden dan ook liever aan FreeCell besteed. Het spelletje stamt oorspronkelijk af van het minder bekende kaartspel ‘Eight Off’. In de loop der jaren zijn diverse variaties verschenen, totdat de Amerikaanse student Paul Alfille in de jaren '70 de variant bedacht die wij tegenwoordig kennen onder de naam FreeCell.

De spelregels

Een stok speelkaarten wordt geschud en verdeeld over 8 stapels, zodat 4 stapels van 7 kaarten en 4 stapels van 6 kaarten ontstaan. Linksboven in het speelveld worden vier vakken vrijgehouden waarop tijdelijk een kaart kan worden gelegd, de zogenaamde ‘free cells’ (vrije cellen). Rechtsboven staan vier vakken waarop meerdere kaarten gelegd kunnen worden, dit noemt men de ‘foundation pile’ (basiscellen).

Kaarten mogen verplaatst worden door ze onder een kaart te leggen die 1 punt hoger van waarde is en niet de kleur heeft van de te verplaatsen kaart. Een ruiten 8 mag dus onder een schoppen 9. Meerdere kaarten worden in één keer verplaatst zolang ze van aflopende waarde en tegenovergestelde kleur zijn, maar hoeveel kaarten er verschoven mogen worden is afhankelijk van het aantal vrije ‘free cells’. Het is dus van belang om deze minimaal te bezetten.

Op elke ‘foundation pile’ mag een stapel kaarten van dezelfde soort worden gelegd, de aas onderop en de koning bovenop. Het spel is gewonnen zodra de basiscellen alle kaarten op de ‘foundation pile’ terecht gekomen zijn.

Wilde westen

Op internet bestaat sinds enige tijd een website waarbij u geld kunt verdienen met het spelen van FreeCell. Van een ‘hype’ zoals poker valt niet te spreken, vooralsnog is het online spelen van FreeCell voorbehouden aan een selecte groep spelers.

Toch kan het een stuk lucratiever zijn dan poker. In tegenstelling tot de standaard spelletjes die op elke computer aanwezig zijn, speelt men op internet namelijk in competitievorm. Degene die de beste score behaalt wint de jackpot. Winst wordt dan ook niet door geluk bepaald, maar door behendigheid.

Het spelletje speelt zich virtueel af in het wilde westen. De speelkaarten worden in een saloon op tafel geschoven en een bijpassende bardame kijkt toe. Toch is dit slechts het uiterlijk. Van elke speler wordt continu automatisch de speelsterkte berekend. Op basis van deze speelsterke wordt bepaald welke spelers tegen elkaar spelen. Op die manier speelt men altijd tegen iemand van gelijk niveau, zodat ‘fair play’ en hoge winstkansen gegarandeerd zijn.

De jackpots kunnen oplopen tot duizenden euro's en momenteel loopt er een kennismakingsaanbod waarbij nieuwe spelers 10 euro gratis speelgeld ontvangen. Wie weet wordt u de volgende FreeCell jackpot winnaar?

Speel online FreeCell voor Echt Geld - Klik hier!

Zie ook:
- Win een miljoen euro met online krasloten
- Patience nu ook online te spelen voor echt geld