Slapend rijk worden bij NASA

Voor 5.000 dollar per maand in bed blijven liggen.

door Olaf van Dijk
8 mei 2021

AMSTERDAM - Een stressvolle baan, waarbij je de sokken uit je schoenen moet lopen? Ga dan aan de slag bij NASA en wordt slapend rijk. Letterlijk, want de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zoekt mensen die 90 dagen aaneengesloten in bed willen blijven liggen. En dat voor 5.000 dollar per maand, oftewel 11077 euro voor de drie maanden. Niet slecht toch?

Wie denkt makkelijk geld te verdienen, heeft het mis. Het schema rond te proeven in het Johnson Space Centre is erg strak. Op de site van het Bed Rest Study Centre staat: ‘Deelnemers liggen 90 onafgebroken in een licht geheld bed, waarbij het hoofd lager ligt dan de benen. Alleen voor testen mogen de proefpersonen even de benen strekken. Ook blijven de deelnemers zestien uur per dag wakker en ze moeten acht uur in dromenland verkeren.

Astronauten die lang in de ruimte zijn geweest komen vaak op aarde terug met allerlei aandoeningen aan spieren, gewrichten en bloedvaten. Met dit onderzoek wordt gekeken hoe deze aandoeningen zich ontwikkelen in het lichaam. Nog steeds geïnteresseerd? Neem dan maar een stapel Sudoku puzzelboekje’s mee, want 2160 uur in bed liggen is toch geen pretje.

Bron: http://www.dag.nl/buitenland/slapend-rijk-worden-nasa-74603